Sidebar

2022 06 14 Mokymai1 900x501

Gegužės 21 dieną Matematikos ir informatikos fakultete (MIF) vyko mokymai, skirti smurto lyties pagrindu (angl. gender-based violence) temai nagrinėti. Mokymuose, kurie buvo vedami anglų kalba, aktyviai dalyvavo MIF studentai ir į studijų procesą sėkmingai įsilieję jaunuoliai iš Ukrainos.

Smurtas lyties pagrindu – kodėl apie tai svarbu kalbėti su universiteto bendruomene? „Universiteto bendruomenė pasižymi narių įvairove ir gausa. Esame skirtingi, turime savo nuostatas, įsitikinimus, kitoniškas patirtis. Siekiame didinti gebėjimą atpažinti smurtą, įvairias jo formas bei skatinti prevenciją. Kita projekto „emocinė kelionė“ yra patyčių tema, kurią nagrinėsime jaunimo mainų Italijoje metu“, – sako Justina Krauledaitė, VU MIF Tarptautinių studijų koordinatorė.

Universiteto bendruomenė pasižymi narių įvairove ir gausa. Pasak J. Krauledaitės, esame skirtingi, turime savo nuostatas, įsitikinimus: „Šiuo projektu siekiame didinti gebėjimą atpažinti smurto atvejus bei bendrą supratimą“.

2022 06 14 Mokymai2 900x576

Vykę mokymai – „Creative Emotional Journey – Operational Approach“ – dviejų metų trukmės tarptautinio Erasmus+ projekto dalis. Pilotiniuose mokymuose dalyviai išbandė neformalaus švietimo metodus, tokius kaip Abigailės istoriją (angl. Story of Abigaile), po trumpametražio filmo peržiūros vykusios diskusijos padėjo studentams tobulinti tokias savybes kaip kritinis mąstymas, argumentavimas ir aktyvus klausymas.

Rugsėjo mėnesį Italijoje vyks jaunimo mainai, kuriuose susitiks dvidešimt penki jaunuoliai iš projekte dalyvaujančių šalių pasidalinti gerąja patirtimi. Kitos projekte dalyvaujančios šalys yra Italija, Ispanija, Graikija ir Prancūzija.

Projekto „Facebook“ paskyra.

2022-06-14

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos