Sidebar

2021 m. spalio 26 d. vyko Lietuvos mokslų akademijos (LMA) rinkiminė sesija. LMA Prezidiumo nariu ir Technikos mokslų skyriaus pirmininku išrinktas VU MIF Duomenų mokslo ir skaitmeninių technologijų instituto direktorius, Kognityvinių skaičiavimų grupės vadovas, vyriausiasis mokslo darbuotojas, profesorius Gintautas Dzemyda. Pirmą kartą į šias pareigas yra išrinktas VU atstovas. LMA prezidentu antrai kadencijai išrinktas prof. Jūras Banys. Prezidiumo nariu išrinktas ir VU rektorius, prof. Rimvydas Petrauskas.

2021 11 05 Gintautas Dzemyda380x250Prof. habil. dr. Gintauto Dzemydos pagrindinė mokslinių interesų sritis yra duomenų mokslo metodų ir technologijų, įskaitant ir dirbtinio intelekto technologijas, kūrimas ir taikymas. Tyrimai apima šias pagrindines kryptis: duomenų dimensiškumo mažinimas ir jų vizualizavimas; optimizavimo teorija ir taikymai; vizuali daugiamačių duomenų tyryba, dirbtiniai neuroniniai tinklai, lygiagretieji skaičiavimai, daugiakriterinis sprendimų priėmimas, dirbtinis intelektas, kognityviniai skaičiavimai, vaizdų ir signalų analizė. Taikymai medicinoje apima įvairios kilmės skaitinius bei vaizdinius duomenis - oftalmologinius, kardiologinius, fiziologinius, termovizinius. Taip pat tiriami ir kompiuterinės tomografijos vaizdai.

Sukurta vizualios duomenų analizės mokslinė mokykla Lietuvoje. 15 doktorantų apgynė daktaro disertacijas, o dar 13 disertacijų apgintos vadovaujant mokiniams, buvusiems doktorantams. Dauguma jų dabar dirba akademinį darbą. Profesorius aktyviai dalyvavo kuriant ir realizuojant VU MIF studijų programą „Informacinių sistemų inžinerija“. Vadovauja magistrantams, keturiems doktorantams. Parengti ir dabar skaitomi trys paskaitų moduliai: „Įvadas į duomenų tyrybą ir mašininį mokymąsi“, „Sprendimų priėmimo strategijos“ ir „Daugiamačių duomenų vizualizavimo metodai“.

Prof. habil. Dr. Gintautas Dzemyda yra paskelbęs virš 260 mokslo darbų, dvi monografijas. Mokslinius pranešimus skaitė Europos šalyse, Australijoje, Izraelyje, Kinijoje ir Japonijoje. Yra LMA tikrasis narys.

Plačiau skaitykite:

http://www.lma.lt/news/1356/38/Rinkiminis-LMA-nariu-visuotinis-susirinkimas

2021-11-05

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos