Sidebar

Monika Barauskaitė VU Matematikos ir informatikos fakultete (MIF) informacinių technologijų studijas baigė sausio mėnesį, ir šiuo metu dirba „SEB Global Services“. Šioje įmonėje praėjusį semestrą jį atliko praktiką – praktikos užduotis buvo susijusi su nuotolinio darbo aplinkos valdymu ir pagalba. Absolventė papasakojo su kokiais iššūkiais teko susidurti praktikos metu ir apie studijas MIF.

2021 03 09 Monika Barauskaite380x474Praktikos užduotys susijusios su „MS Teams“ administravimu

„MS Teams“, kaip įvardija Monika, tai „Microsoft“ sukurta platforma, labai palengvinanti įmonių darbą, ypač pandemijos laikotarpiu. Jos veikla „MS Teams“ komandoje buvo susijusi su antro lygio incidentų sprendimu bei „MS Teams“ administravimo mokymusi.

„Praktikos metu artimiau susipažinau ne tik su „MS Teams“ platforma, bet ir sužinojau, kas slepiasi už jos – visas administravimo ir valdymo subtilybes. Pagrindinė veikla, be „MS Teams“ administravimo, buvo šios platformos incidentų sprendimas.

Incidentų buvo įvairių – nuo vartotojo negalėjimo prisijungti prie vaizdo konferencijos ar garso trūkumo jos metu, iki sudėtingesnių, techninių problemų (incidentus skirstėme į net 8 skirtingas kategorijas!)“, – pasakoja MIF alumnė.

Monika pabrėžia, kad anksčiau paminėti incidentai buvo antro lygio – jų sprendimai nebuvo lengvai surandami Google paieškos sistemoje, reikėdavo daugiau skirti laiko išnagrinėti problemą ir ieškoti informacijos.

SEB TECH programos dalyvė

Monika praktiką „SEB Global Services“ atliko, kaip „SEB Tech“ programos dalyvė. „Ši programa suteikia unikalią galimybę pradėti savo karjerą IT srityje bei tobulėti kaip asmenybei, nes 50% programos laiko yra skiriama technologiniam darbui, o kiti 50% – įvairiems asmenybės tobulėjimo mokymams ir veikloms“, – sako MIF absolventė. Taip pat ji išskiria, kad ši programa yra tarptautinė – visos praktikos metu bendravo su dalyviais iš įvairių pasaulio šalių, kartu su jais dalyvavo praktinėse veiklose, hakatonuose ir pristatymuose.

„Mane labai sužavėjo įmonės skatinimas mokytis. Ne tik buvo apmokami įvairūs mokymai ar sertifikatai, bet taip pat yra sukurta ir nemažai mokomosios medžiagos, skirtos „SEB Global Services“ darbuotojams apie įvairias sritis – tiek technologines, tiek banko valdymo“, – pasakoja Monika.

Ji taip pat priduria, kad jau greit prasidės atranka į šių metų „SEB Tech“ programą, todėl visi norintys dalyvauti šioje programoje, jau turėtų stebėti darbo skelbimus.

Studijų metu įgytas žinias pritaikė ir praktikoje

MIF absolventė išskiria, kad praktikos metu iš kiekvieno studijų dalyko gautas žinias buvo galima panaudoti. Monika pabrėžia, kad labai pravertė profesinės anglų kalbos paskaitos, nes pagrindinė bendravimo kalba darbe ir buvo anglų. Taip pat buvo svarbūs ir pagrindiniai studijų dalykai – „Pradedant matematikos ir programavimo pagrindais, kurie lavina loginį mąstymą, baigiant projektų valdymu, kurio metu gautos žinios apie „Agile“ metodologiją leido greičiau perprasti darbo metodiką.

Taip pat praktikos metu teko susidurti ir su smulkesnėmis užduotimis, kurių metu panaudojau duomenų bazių žinias, taip pat kompiuterių tinkluose išmoktų dalykų bei programavimo metu įgytų algoritmų analizės pagrindų“, – patirtimi dalinasi Monika.

Informacinės technologijos – mokomasi ne tik programavimo, matematikos ir duomenų bazių pagrindų

„Rinkdamasi studijas, tiksliai nebuvau apsisprendusi, ko noriu – ar programuoti, ar orientuotis į programų valdymą, ar kurią kitą informatikos studijų kryptį pasirinkti. Todėl pasirinkau Informacines technologijas – studijų programą, kuri plačiai apima visą informatikos mokslų kryptį.

IT studijų metu turėjau ir programavimo, ir matematikos, ir projektų valdymo dalykų, tinklų ir duomenų bazių valdymo bei kitų IT pagrindų. Taip pat ši studijų programa patraukli ir savo inovatyvių mokymų šaka, kurią galima pasirinkti antraisiais studijų metais, be to – ji trunka 3,5 metų. Džiaugiuosi savo pasirinkimu“, – sako Monika.

Ji taip pat išskiria, kad Informacinių technologijų studijos leidžia pažinti informatikos studijų kryptį labai plačiai – mokomasi ne tik programavimo, matematikos ir duomenų bazių pagrindų, bet gaunami ir projektų valdymo bei ekonomikos pradmenys.

2021-03-09

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos