Sidebar

Pekine (Kinija) vykusiame Pasaulinės studentų programavimo olimpiados (ICPC – International Collegiate Programming Contest) 2018 metų finale Vilniaus universitetui atstovaujanti Matematikos ir informatikos fakulteto (MIF) studentų komanda užėmė 12 vietą (iš 140 komandų) ir pirmą kartą VU istorijoje iškovojo bronzos medalius. Aukso medalius gauna 1–4 vietas užėmusios komandos, 5–8 vietos gauna sidabro medalius, o 9–12 vietos – bronzą.

Aplenktos Harvardo, Stanfordo, Kembridžio, Oksfordo ir kitų garsių universitetų komandos.

Be to, komanda iškovojo specialų prizą, pirmoji iš visų komandų išsprendusi uždavinį A.

Bronzinę Finale dalyvavusią komandą sudarė Domantas Jadenkus (3 k., programų sistemos), Justas Klimavičius (4 k., matematika ir matematikos taikymai) ir Darius Kurtinaitis (1 k., programų sistemos). Jai vadovavo MIF docentas Vladas Tumasonis.

Šiek tiek statistikos. Atrankos etapuose (ketvirtfinalių ir pusfinalių turnyruose) Olimpiadoje iš viso dalyvavo 49935 studentai iš 3098 universitetų iš 111 pasaulio šalių iš 6 žemynų. Geriausios 140 komandų susirinko į Finalą Pekine.

Nuoširdžiausi sveikinimai!!!

Mūsų komanda apdovanojimuose >>>

{gallery}2018-04-23_Olimpiados_bronza{/gallery}

 

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos