Sidebar

Pradžia:

2022-05-12, 16 val.

Vieta:

VU MIF, Naugarduko g. 24, Vilnius, 101 aud.

 

Diferencialinių lygčių katedra organizuoja seminarą „Dvi Kermack-McKendrick epideminių ligų modelio su kintančiu infektyvumu modifikacijos”.

Pranešėjas: prof. Vladas Skakauskas

Tema: Dvi Kermack-McKendrick epideminių ligų modelio su kintančiu infektyvumu modifikacijos.

Pranešimo santrauka: pasiūlytos ir ištirtos dvi Kermack-McKendrick epideminių ligų sklidimo modelio modifikacijos su kintančiu užkrečiamumu. Tariama, kad epidemijos sklidimo populiacijoje laikotarpis yra pakankamai trumpas, kad galima būtų neatsižvelgti į individų dauginimąsi ir mirtį dėl natūralių priežasčių. Abiejuose modeliuose populiacija skirstoma į sveikuosius (galinčius susirgti) ir infekuotuosius. Pastarieji skirstomi į neizoliuotus ir izoliuotus nuo kontaktų su sveikaisiais.

Pirmasis modifikuotasis modelis aprašo atvejį, kai vieni infekuotieji individai pasveiksta įgiję pastovų imunitetą, o kiti – neturėdami jokio imuniteto.

Antrasis modelis aprašo epidemijos sklidimą populiacijoje, kai vieni individai pasveiksta įgiję pastovų imunitetą, kiti – laikiną imunitetą, o likusieji pasveiksta be jokio imuniteto. Abu modelius sudaro integro-diferencialinių dalinių išvestinių lygčių sistemos. Įrodytas globalaus sprendinio egzistavimas, jo vienatis ir rastos ribinės sprendinio reikšmės laikui neribotai didėjant.

 

Kviečiame dalyvayti!

2022-05-09

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos