Sidebar

2023 05 19 VU pavasaris642x410

Gegužės 19 d. Vilniaus universitete (VU) prasideda pirmasis priėmimo į magistrantūros studijų programas etapas, kuris tęsis iki birželio 28 d. Šiemet stojantieji galės rinktis iš 113 magistrantūros studijų programų VU.

VU magistrantūros studijas pasirinkę studentai turi galimybę derinti darbą, asmeninį gyvenimą ir studijas. Dauguma VU magistrantūros studijų vykdomos vakarais arba sesijiniu tvarkaraščiu. Būsimieji magistrai gali išvažiuoti studijuoti į geriausiųjų šimtuke esančius pasaulio universitetus pagal dvišales ar „Erasmus+“ mainų programas. Be to, tiek valstybės, tiek savomis lėšomis studijų kainą mokantys VU studentai gali teikti prašymus įvairių rūšių stipendijoms gauti.

Šiemet stipendijų sąrašas pasipildė ir „Arqus“ Talentų stipendija – renkantis magistrantūros studijas VU, absolventai gali pretenduoti į „Arqus“ stipendijos suteikiamą 1400 eurų per mėnesį išmoką, skirtą studento pragyvenimo išlaidoms padengti. Stipendija padengs ir stojimo įmoką bei stažuotę antrame „Arqus“ universitete partneryje. Stipendija bus skiriama bakalauro studijas kitoje aukštojoje mokykloje baigusiems ir magistrantūros studijas VU pasirinkusiems studentams. Daugiau informacijos apie „Arqus“ talentų stipendijų fondą rasite čia.

Stojantieji į VU turės galimybę pasirinkti studijas Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose. Šiais metais VU Kauno fakultetas siūlo 8 magistrantūros studijų programas, o VU Šiaulių akademija – 14 magistrantūros studijų programų. Akademija taip pat kviečia rinktis 1,5 metų trukmės ištęstines profesines pedagogikos studijas, suteikiančias mokytojo kvalifikaciją. Ją galima įgyti ir VU Filosofijos fakultete, pasirinkus vienerių metų trukmės mokyklos pedagogikos studijas. Vienu metu galima studijuoti tiek magistrantūros studijų, tiek profesinių pedagoginių studijų valstybės finansuojamose vietose, be to, gauti ir 300 eurų dydžio skatinamąją kasmėnesinę stipendiją.

Pagal žurnalo „Reitingai“ sudaromą nacionalinį švietimo ir aukštojo mokslo institucijų reitingą, VU yra geriausiai darbdavių vertinamas universitetas Lietuvoje. Darbdavių apklausa parodė, kad 59 proc. teigiamai vertina VU studentų paruošimą darbo rinkai, absolventų žinias ir gebėjimus. Todėl VU alumnai yra vieni geidžiamiausių darbuotojų darbo rinkoje, o jų gaunamas vidutinis metinis atlyginimas po studijų yra vienas didžiausių. Aukštųjų mokyklų studentų ir absolventų karjeros valdymo informacinės sistemos duomenimis, VU magistrai uždirba 30 proc. daugiau nei universiteto bakalauro laipsnį įgiję absolventai.

Mentorystės programa

VU tęsia mentorystės veiklos programą, pagal kurią dėstytojai tampa būsimųjų magistrantų mentoriais. Dėstytojai mentoriai stojantiesiems ir studentams padeda pasirinkti profesinius siekius ir vertybes atitinkančias antrosios pakopos studijas, susiplanuoti ilgalaikius akademinius tikslus ir suprasti studijų programos logiką ir tikslą. Be to, studentai yra supažindinami su pasirinkto padalinio vykdoma moksline veikla.

„Didžiuojuosi ir esu dėkinga už tai, kad savo kelyje sutikau puikius dėstytojus, kurie savais darbais padėjo suvokti mokslo svarbą ir akademinėje kelionėje lydėjo ne tiesiausiu, o pačiu įdomiausiu keliu. Šiandien aš džiaugiuosi galimybe konsultuoti studentus. Mano tikslas – tęsti dar mano dėstytojų pradėtą darbą: auginti drąsų, visą gyvenimą besimokantį žmogų, savo srities specialistą“, – sako mentorė, VU Kauno fakulteto dėstytoja prof. Loreta Huber.

VU mentorystės programos dalyviai su mentoriais gali susisiekti naudodamiesi mentorystės platforma. Dalyviams yra suteikiama galimybė pasirinkti patogią bendravimo formą – gyvus susitikimus, el. paštą, „Microsoft Teams“, skambučius ar kt. VU dėstytojusmentorius galite rasti mentorystės platformoje.

Prašymai studijuoti teikiami VU ISAS sistemoje. Daugiau informacijos apie VU magistrantūros studijų programas rasite čia. Jei kiltų papildomų klausimų, kviečiame kreiptis į Studentų paslaugų ir karjeros skyrių el. paštu konsultavimas@vu.lt arba skambinti telefonu (8 5) 219 3144.

2023-05-19

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos