Sidebar

Vaizdų atpažinimo technologijos šiandien apima vis daugiau sričių – nuo paprasčiausių buities prietaisų, tokių kaip dulkių siurbliai robotai, iki sudėtingų sistemų, gebančių identifikuoti nusikaltimus ir ligas. Sužinoti kaip vaizdų atpažinimo technologijos keičia mūsų gyvenimą kviečia Vilniaus universiteto (VU) Inovacijų klubas.

Rugsėjo 23 d. 13 val. vyksiančioje diskusijoje „Mokslo sprendimai 360°: dirbtinis intelektas + vaizdų atpažinimas“ dalyvaus ir savo mokslinius tyrimus dirbtinio intelekto ir vaizdų atpažinimo srityje pristatys VU Matematikos ir informatikos fakulteto (MIF) Duomenų mokslo ir skaitmeninių technologijų instituto profesorė dr. Olga Kurasova. Kultūros paveldo skaitmeninimo specialistas dr. Tadas Žižiūnas papasakos apie plėtojamą sistemą, skirtą urbanizuotų vietovių paveldo automatiniam monitoringui, panaudojant 3D vaizdo technologijas, o įmonės „Neurotechnology“ atstovas, MIF absolventas dr. Karolis Uziela diskusijos dalyvius supažindins su įmonės sukurta vaizdų atpažinimo platforma.

2022 09 14 Mokslo sprendimai1 900x562

Kaip vaizdų atpažinimo technologijos keičia mūsų kasdienį gyvenimą? Ar tikrai dirbtinis intelektas geba priimti sprendimus nesuklysdamas? Kuo paremti ir kaip veikia dirbtiniai neuroniniai tinklai? Kaip dirbtinio intelekto technologijos padeda prižiūrėti paveldo objektus? Susitikimo dalyviai ieškos atsakymų į šiuos ir kitus aktualius klausimus.

Renginys vyks rugsėjo 23 d. 13.00 val. „MS Teams“ aplinkoje.

Registracija į renginį

Prisijungimo į renginį nuoroda bus atsiųsta jūsų nurodytu el. paštu likus dienai iki renginio.

Inovacijų klubas siekia su VU mokslininkų vykdomais tyrimais supažindinti ne tik verslo įmones, bet ir visus smalsuolius, besidominčius inovacijomis ir mokslo atradimais. Tai jau šeštoji „Mokslo sprendimų 360°“ ciklo diskusija, o visus, kurie nespėjo pasiklausyti ankstesnių, kviečiame žiūrėti vaizdo įrašus VU Youtube kanale:

Mokslo sprendimai 360°: 3D spausdinimas ir odontologija
Mokslo sprendimai 360°: inovacijos ir iššūkiai kosmetikos pramonėje
Mokslo sprendimai 360°: saulės celės ir biokuro elementai ateities energetikoje
Mokslo sprendimai 360°: ateities maistas ir mityba
Mokslo sprendimai 360°: dirbtinis intelektas sumaniam transportui

Daugiau informacijos apie planuojamus Inovacijų klubo renginius ir VU mokslo ir inovacijų naujienas – „Innovations@VU“ naujienlaiškyje.

2022 09 14 Mokslo sprendimai2

2022-09-14

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos