Sidebar

2022 09 02 Programavimas600x307

Kviečiame dalyvauti atrankinėse varžybose į Pasaulinę studentų programavimo olimpiadą (ICPC – International Collegiate Programming Contest) ir Open Cup serijoje. Dalyviai sprendžia uždavinius – sudaro jų sprendimo išbaigtas programas. Sudarytos programos siunčiamos testavimo sistemai, kuri patikrina jų teisingumą. Viskas vyksta automatiniu režimu internete.

Varžybos yra komandinės. Komandą sudaro trys ar mažiau narių. Dalyvauti gali visų kursų VU MIF (arba ir kitų fakultetų) studentai.

Šios varžybos – tai pasirengimas Olimpiadai, kurios ketvirtfinalis planuojamas spalio mėn. Atstovausime Vilniaus universitetui. Gerai pasirodžiusios komandos patenka į pusfinalį, kuris šį rudenį turėtų būti Delft universitete (Olandijoje) (kiekvienais ankstesniais metais taip ir būdavo). Verta paminėti, kad du kartus patekome į ICPC finalą: 2017 metais finalas vyko JAV (užėmėme 34 vietą), o 2018 metais – Pekine (Kinija), kur užėmėme 12 vietą ir iškovojom bronzos medalius. Atranką lems ir Baltijos šalių turnyras (vadinamas Baltic Selection), kuriame dalyvaus ir komandos iš Estijos bei Latvijos universitetų, ir KTU bei VGTU. Planuojama, kad viskas vyks MIF STSC (Šaltinių g. 1A) kompiuterių klasėse. Konkretus turnyrų laikas ir vieta (klasės) bus patikslinti.

Open Cup serija tęsiasi visus mokslo metus (iš viso būna apie 20 etapų) ir vyksta sekmadieniais taip pat MIF STSC. Paprastai nuo 10 iki 15 val. Rezultatai irgi įtakoja atranką į Olimpiadą. Pirmasis etapas planuojamas rugsėjo mėnesį. Beje, prisijungti galima nuo bet kurio etapo.

Be to, gana aktyviai dalyvaujame ir Codeforces turnyruose (tiek individualiai, tiek komandomis), programavimo stovyklose, kitose atvirose tarptautinėse olimpiadose. Paskutiniųjų kelių mokslo metų MIF komandų pasirodymus galima pamatyti čia.

Programavimo olimpiados savo esme yra nuotolinės, todėl natūraliai galimas ir toks dalyvavimo būdas, Žinoma, geriau kai visi komandos nariai yra vienoje vietoje.

Kontaktinis asmuo: Vladas Tumasonis, vladas.tumasonis@mif.vu.lt

Norinčius dalyvauti prašome rašyti jam, tema: Olimpiados 2022. Laiške nurodykite savo vardą, pavardę, kursą ir studijų programą. Galite jau susiburti ir į komandas (ir parinkti komandos vardą), priešingu atveju komandas sudarysime mes patys. Gali išlikti tos pačios (arba šiek tiek pakeistos) pernykštės dalyvių komandos.

Pastabos:
1. Programavimo kalbos: C/C++, Java, Delphi, Python, Perl ir kt.
2. Užduočių formuluotės anglų kalba.

2022-09-02

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos