Sidebar

2022 08 31 Ad astra vu studentai 642x410

Rugpjūčio 31 d. vyks jau trečius metus Vilniaus universiteto (VU) bendruomenei ir visam Vilniaus miestui rengiamas integracijos festivalis „Ad astra“, kuriame studentų ir  lankytojų lauks diskusijos socialinėmis, lygių galimybių, mokslinėmis ir su studijomis susijusiomis temomis, taip pat studentiškų ir VU veikiančių organizacijų Kontaktų mugė bei įvairios dirbtuvės.

„Tai geriausia proga pasitikti mokslo metus, susitikti su seniai matytais kolegomis – dar prieš rugsėjo 1-ąją. O kadangi universiteto gyvenimas neatsiejamas nuo diskusijų įvairiausiomis temomis, pirmiausia ir norisi pakviesti į jas! Ir kartu – smagiai pabūti drauge, atrasti būsimas erdves saviraiškai“, – sako VU Studentų atstovybės (VU SA) prezidentė Neda Žutautaitė.

Diskusijose bus keliami klausimai, kokią Lietuvą norime matyti 2050-aisiais, kaip aukštasis mokslas keičia visuomenę ir valstybę, kodėl svarbu įgyti ne tik dalykinių, bet ir asmeninių kompetencijų, kuo skiriasi mokykla nuo universiteto, ar mūsų įpročiai turėtų keistis norint išaugoti planetą ir kt. Savo mintimis ir įžvalgomis dalysis VU bendruomenės nariai (-ės), mokslininkai (-ės), visuomenės atstovai (-ės) ir kiti garbūs svečiai. Diskusijos vyks lietuvių ir anglų kalbomis.

Kontaktų mugėje bus puiki proga susipažinti su studentiškomis ir VU veikiančiomis organizacijomis, kurių VU yra per 40, užduoti milijonus klausimų ir atrasti bendraminčių.

VU SA integracijos festivalį „Ad astra“ užbaigs alternatyvaus roko, hip hopo, soulo ir džiazo grupės „Kedrostubùras“ ir metų roko grupės „Jautì“ pasirodymai.

Integracijos festivalis vyks VU Didžiajame, M. K. Sarbievijaus, Mikalojaus Daukšos, Observatorijos ir Adomo Mickevičiaus kiemuose (Universiteto g. 3, Vilnius). Diskusijų festivalį organizuoja VU SA.

Renginys bus fotografuojamas ir filmuojamas.

Plačiau su programa galite susipažinti čia.

Norint dalyvauti VU SA integracijos festivalyje „Ad astra“ ir kituose VU integracijos renginiuose, būtina registracija.

2022-08-31

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos