Sidebar

epam sistema1

Prie Vilniaus universiteto (VU) „450 metų sukakties proginės stipendijos“, skatinančios spręsti finansines aukštojo mokslo prieinamumo problemas, prisidėjo programinės įrangos inžinerijos įmonė „EPAM sistemos“. Antradienį VU su naująja partnere pasirašė rėmimo sutartį – įmonė skyrė 10 tūkst. eurų papildomoms stipendijoms, kurios bus skirtos Matematikos ir informatikos fakulteto (MIF) studentams, turintiems finansinių sunkumų.

„Net du trečdaliai Vilniaus universiteto studentų yra iš mažesnių miestų bei miestelių. Tai – vis dar didelis iššūkis daugeliui studentų, planuojančių studijuoti bei gyventi viename iš didmiesčių – Vilniuje, Kaune ar Šiauliuose, – pastebi VU Partnerysčių vystymo skyriaus vadovė Lina Kižinienė. – Todėl Vilniaus universitetas kartu su partneriais siekia finansiškai padėti kiekvienam stojančiajam, kuris dėl finansinių sunkumų negalėtų įgyti išsilavinimo Universitete.”

epam sistema2

VU Partnerysčių vystymo skyriaus vadovė Lina Kižinienė.

„EPAM Lietuva“ generalinis direktorius Linas Grinevičius tikina, kad įmonės darbuotojai stengiasi pakeisti mokinių gyvenimą, teikdami mokymo ir mentorystės programas, stažuotes ir atidarydami bendruomenines mokyklas.

„Pramonė dinamiškai transformuojasi, nuolat diegiamos naujos technologijos ir įrankiai. Manome, kad pagrindinės žinios ir universitetinis išsilavinimas yra pagrindas, padedantis pradedantiesiems klestėti šioje sparčiai besivystančioje aplinkoje. Tai sudaro sisteminio mąstymo pagrindą ir suteikia pagrindinių įgūdžių, padedančių tapti vertingiausiais specialistais.

Skatiname kūrybiškumą ir netradicinius veiklos būdus, padedame žengiantiems pirmuosius žingsnius link esminių žinių, kurias suteikia Vilniaus universitetas. Kviečiame pirmakursius pradėti kelionę su EPAM stipendija, augti kartu su mumis ar atrasti savo kelius. Tikimės, kad abiturientai turės inžinerinį mąstymą: kūrėjų, naujų kelių ieškotojų, kurie keičia taisykles ir pasinaudoja galimybe daryti dalykus taip, kaip dar niekas anksčiau nedarė“, – būsimiems pirmakursiams linkėjo L. Grinevičius.

epam sistema3

VU pasirašė rėmimo susitarimą su „EPAM sistemos“.

VU – vienas pirmųjų universitetų Lietuvoje, kuris jau nuo 2019 m. pirmakursiams skiria studijuoti skatinančias „450 metų sukakties progines stipendijas“ ir taip siekia mažinti opią socialinės atskirties problemą Lietuvoje. Šios stipendijos tikslas – mažinti Lietuvoje opią socialinės atskirties problemą, didinti universitetinių studijų prieinamumą ir padėti prisitaikyti naujoje aplinkoje, priimtiems studijuoti Universiteto pirmosios pakopos ir vientisųjų studijų programose.

VU savo lėšomis stipendiją įsteigė 100 studentų. Prie VU įsteigtų 450-mečio stipendijų, papildomomis stipendijomis prisidėjo ir tokios įmonės, kaip „Light Conversion“, „Coherent Solutions“, , „Ekspla“, „OPTOMENAS“, „Vandens harmonija“, „GJ Magma“, „Hnit-Baltic“, „EKSMA Optics“, „Altechna“, „Standa“, „Optogama“, „Thermo Fisher Scientific Baltics“, „Transvera“ ir „EPAM sistemos“.

Paraišką stipendijai gauti 2022–2023 studijų metais galima pateikti iki liepos 25 d.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos