Sidebar

2022 06 23 Diplomu teikimas

2022 m. birželio 23-ąją, iškilmingai ir trankiai grojant „Oktavos“ pučiamųjų orkestro dūdoms, išlydėti VU Matematikos ir informatikos fakulteto (MIF) absolventai.

Diplomų teikimo ceremoniją vedė ir ją pradėti Lietuvos himnu kvietė MIF akademinių  reikalų prodekanas Vytautas Stepas.

VU mokslo prorektorė prof. Edita Sužiedėlienė sveikinimo kalbą pradėjo juokaudama, kad absolventų tėvams tai turbūt dar didesnė šventė nei jų vaikams. Pabrėžė, kad universitetas ne tik suformavo specialybės žinias, bet ir išugdė daugybę akademinių savybių ir reiklias asmenybes. „Noriu palinkėti žmogiško gyvenimo: niekada nesiekite tobulo gyvenimo, tobulo darbo. Tobulumas kartais būna nuobodokas. Imkite iš gyvenimo viską. Visada ieškokite kažko naujo,“ – tardama sveikinimo žodį linkėjo prof. Edita Sužiedėlienė.

Pasak MIF dekano prof. Pauliaus Drungilo, studijos MIF reikalauja daug pastangų ir lavina abstraktų mąstymą, kuris vis labiau reikalingas šiuolaikiniame pasaulyje. Informatikos programos komiteto pirmininkas prof. dr. Linas Laibinis džiaugėsi, kad fakulteto absolventams tęsiasi geri laikai, nes tiek informatikų, tiek matematikų specialybės neatsiejamos nuo dinamiško pasaulio ir reikalingos beveik kiekvienoje srityje: „Esate atsakingi, kad informacijos okeanas nepavirstų palaida bala“.

Prof. dr. Gediminas Stepanauskas ragino studentus tęsti ryšius su savo Alma Mater, Programų sistemų studijų programos komiteto pirmininkė docentė dr. Kristina Lapin nestokojo humoro: „Mokslo metų pradžioje turiu garbę pasveikinti programų sistemų pirmakursius. Aš jiems visada pasakau – lengva nebus. Ir Jūs, turbūt matot, savo pažadą ištesėjom. Yra iššūkiai, yra sunkumai. Per juos ir vyksta tobulėjimas. Įveikę šį slenkstį jau galite viską!“

Padėkos, sveikinimo ir net kritikos žodį tarė ir studentų atstovas, dabar jau absolventas Paulius Sasnaukas. Jis pabrėžė, kad šie iššūkių ir su pandemija sutapę mokslo metai buvo ir sunkūs, ir daug išmokantys.

Šiais metais Informatikos magistrantūrą baigė 13 studentų, iš kurių 1 Magna Cum Laude (MCL) ir 2 Cum Laude (CL). Matematikos – 4 (2 MCL), Programų sistemos – 9 magistrai.

Bakalauro diplomai buvo įteikti 9-iems Bioinformatikos (2 CL diplomai), 33-ims Informatikos (2 Cum Laude diplomai), 19-iolikai 3 CL diplomai) Matematika ir matematikos taikymu bakalaurams.

Ekonometrijos bakalaurą baigė 32 (4 CL diplomai), Finansų ir draudimo matematiką – 37 (4 CL diplomai), Informacinių sistemų inžinerijos bakalaurą – 30 (3 Cum Laude diplomai), Programų sistemos bakalaurą – 90 (1 MCL, 5 CL diplomai) studentai.

Diplomų teikimo ceremonijos nuotraukas peržiūrėti bei atsisiųsti galite pasinaudoję šia nuoroda.

2022-06-23

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos