Sidebar

Daugėjant elektromobilių, vis didesniu iššūkiu tampa įkrovimo vietų paieška. Tai ypač aktualu, kai siekiama nuvažiuoti didesnį atstumą. Su iššūkiais susiduria ir krovinius gabenančios įmonės, kurių darbuotojai realiu laiku turi planuoti pervežimą šimtams ar net tūkstančiams transporto priemonių ir ne tik įvertinti laiko juostų skirtumus, bet ir atsižvelgti į darbuotojų darbo ir poilsio reglamentus. Abu šiuos iššūkius padeda spręsti dirbtinio intelekto algoritmai, kuriuos kuria ir taiko Vilniaus universiteto (VU) Matematikos ir informatikos fakulteto mokslininkai.

Inovacijų klubas siekia supažindinti verslo įmonių atstovus ir visus smalsuolius su inovacijomis sumanaus transporto srityje ir kviečia į diskusiją „Mokslo sprendimai 360°: dirbtinis intelektas sumaniam transportui“.

Renginyje sieksime atsakyti į klausimus: kaip sumanaus transporto sprendimai prisideda prie kovos su klimato kaita? Kokie pagrindiniai veiksniai daro įtaką elektromobilio energijos suvartojimui? Kaip planuoti maršrutą, kad kraudami elektromobilį sugaištume kuo mažiau laiko? Kaip dirbtinio intelekto algoritmai gali sumažinti logistikos įmonių planavimo sąnaudas?

Diskusijos metu siūlomą ambicingą sistemą, skirtą išmaniam pilnų krovinių gabenimo planavimui, pristatys VU Matematikos ir informatikos fakulteto Duomenų mokslo ir skaitmeninių technologijų instituto mokslininkas ir vienas iš startuolio „Optimalistai“ įkūrėjų prof. Remigijus Paulavičius. Savo vykdomą projektą ir kuriamus mašininio mokymosi modelius, skirtus numatyti elektromobilių energijos suvartojimą tam tikru maršrutu ir tam tikromis sąlygomis, pristatys VU Matematikos ir informatikos fakulteto Informatikos instituto tyrėjai dr. Simonas Šaltenis ir dr. Alminas Čivilis.

2022 06 13 Inovaciju klubas900x561

Kviečiame klausimus renginio dalyviams užduoti ne tik renginio metu, bet ir registracijos formoje.

Diskusija vyks birželio 21 d. 10.00 val. „MS Teams“ platformoje.

Registracija į renginį

2022-06-13

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos