Sidebar

2022 04 20 MIF atviru duru diena tekste900x471

Ar kada buvo smalsu iš arti pamatyti kaip veikia superkompiuteris? Paspausti ranką tikram robotui? Matematikos ir informatikos fakulteto (MIF) dėstytojai, mokslo darbuotojai ir studentai kviečia moksleivius į atvirų durų dieną fakultete.

Vilniaus universitetas gegužės mėnesį organizuoja ypatingą renginių ciklą –„Studentas vienai dienai“. Jo metu moksleiviai gali pasimatuoti studento vietą ir sudalyvauti tikrose paskaitose, o šiais metais ir dar išsamiau susipažinti su MIF!

Gegužės 3 dieną nuo 13 iki 16 valandos MIF Didlaukio g. 47, Vilniuje, studentus pasitiks robotas-humanoidas Ąžuolas. Linas Aidokas galės atsakyti į kylančius klausimus apie robotų-humanoidų pritaikymą ir papasakoti apie darbą su šiuo neeiliniu kolega. Taip pat lauks net dvi konsultacijų erdvės: vienoje iš jų moksleiviai galės išsamiai sužinoti apie studijų programas iš dėstytojų bei mokslo darbuotojų, kitoje – neformaliai pabendrauti su studentais.

MIF atvirų durų dieną moksleiviai turės unikalią galimybę aplankyti ir superkompiuterį! Dėstytojas Eduradas Kutka yra pasiruošęs pravesti net dvi ekskursijas (dalyvių skaičius ribotas) ir pakviesti į paskaitą „Superkompiuteriai: kuo jie tokie svarbūs mokslui ir verslui?“

Prof. dr. Remigijus Paulavičius skaitys paskaitą apie „Blockchain“ revoliuciją, išsamiai papasakos kaip Bitcoin atsiradimas decentralizuoja pasaulį, o dr. Jonas Jankauskas įdomiai pristatys neįprastas skaičiavimo sistemas.

Kviečiame registruotis į renginius.

13:15-13:25

Ekskursija prie MIF superkompiuterio

Eduardas Kutka

Susitikimo vieta – skaitykla

Reigstruotis

13:30-13:55

Superkompiuteriai: kuo jie tokie svarbūs mokslui ir verslui?

Eduardas Kutka

102

Reigstruotis

14:00-14:25

Ekskursija prie MIF superkompiuterio

Eduardas Kutka

Susitikimo vieta – skaitykla

Reigstruotis

13:30-14:30

„Blockchain“ revoliucija: kaip Bitcoin atsiradimas decentralizuoja pasaulį

Remigijus Paulavičius

103

Reigstruotis

14:30-15:30

Neįprastos skaičiavimo sistemos

Jonas Jankauskas

103

Reigstruotis

 

2022-04-20

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos