Sidebar

2021 11 17 Studentai380x250Lapkričio 17 d. minima Tarptautinė studentų diena. Šios dienos proga apie studentus bei studentų atstovybės veiklas kalbėjome su VU SA MIF pirmininke Paulina Bilinskaite.

Lapkričio 17 d. minima Tarptautinė Studentų diena. Ką tau reiškia ši diena?

Studentų diena man primena, kad nepriklausomai nuo mūsų amžiaus, tautybės, socialinės padėties galime siekti aukštojo mokslo ir įgyvendinti savo svajones.  Labai džiugu, kad galime matyti ir mūsų fakultetą tampantį vis labiau tarptautišku, priimančiu šiltai kiekvieną norintį pažinti dar neatrastus kelius.

Esi VU MIF SA pirmininkė. Kuo rūpinasi studentų atstovybės nariai?

Studentų atstovybės koordinatoriai ir nariai konsultuoja studentus tiek socialiniais, tiek akademiniais klausimais. Taip pat, mes ne tik organizuojame renginius ir socialines akcijas, bet ir atstovaujame studentų nuomonę VU SA ir VU MIF valdymo organuose.

Prie studentų atstovybės prisijungti galima bet kuriuo metu, kada tik nori. Tik tam reikia tik išlaikyti socialinių – akademinių žinių testą.

Kokius tikslus studentų atstovybė išsikėlė šiais metais?

Universitete šiemet išsikėlėme du tikslus, prie kurių dirbs visi Vilniaus Universiteto padaliniai. Vienas iš jų – 60 kreditų atlaisvinimo idėjos, Vilniaus Universiteto bendruomenės gretose, palaikymas. Na, o kitas, kad Vilniaus universiteto bendruomenė žinotų apie individualių poreikių turinčių asmenų patirtis ir poreikius bei gebėtų juos atliepti.

Fakultete vienas iš tikslų – VU MIF fakulteto bendruomenės stiprinimo iniciatyvos. Taip pat VU MIF SPK studentų atstovai yra iškėlę problemas, aktualias jų studijų programų tobulinimui. Dirbsime ir su MIDI organizavimu.

Ko palinkėtumei studentams?

Ryžto ir drąsos kalbėti, kelti problemas, kurias galėsime kartu išspręsti ir taip pagerinti studijų kokybę bei emocinę sveikatą kiekvienam studentui

2021-11-17

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos