Sidebar

2021 04 23 vadovelis Saulius Gudas250x363Didžiojoje Britanijoje įkurtas Internetinis knygų žurnalas (portalas) Boove The Online Book Magazine, sulaukiantis daugiau kaip 50 000 kasmėnesinių užklausų, 2021 metais sudarė geriausių knygų įvairiose srityse dvidešimtukus.

Duomenų bazių projektavimo srityje geriausiųjų knygų sąraše yra ir lietuvių kalba parašytas vadovėlis „Informacijos sistemos ir duomenų bazės“, kurio autoriai VU Matematikos ir informatikos fakulteto prof. Saulius Gudas, VU Kauno fakulteto prof. Gintautas Garšva ir KTU doc. Vitolis Sekliuckis. Jis buvo išleistas 2003 m., 2004 m., 2006 m., 2007 m. ir dar 2005 m. buvo premijuotas KTU ir Švietimo ir mokslo ministerijoje. 

Šio vadovėlio tikslas – pateikti skaitytojui pagrindines žinias apie informacijos sistemų (IS) ir jų pagrindinės dalies – duomenų bazių (DB) sandarą, savybes, kūrimo praktinius metodus.

Vadovėlis skirtas universitetų bakalaurams ir magistrantams, klausantiems IS ir DB kursus. Jis gali būti naudingas ir visiems turintiems bazinių informatikos (informacinių technologijų) žinių ir norintiems jas praplėsti ar pagilinti IS inžinerijos ir DB projektavimo srityse.

2021-04-23

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos