Sidebar

Informacinių technologijų 4 kurso studentas Aurimas atliko praktiką „Danske bank“. Jis papasakojo apie atliktas užduotis, įmonės atmosferą bei iškilusius iššūkius, kurios pavyko įveikti.

2021 01 14 Aurimas380x250Prisijungė prie Duomenų platformos komandos

Studento praktikos užduotis buvo susijusi su skaitmeninių rinkodaros įrankių priežiūra, naujinimu ir optimizavimu. Aurimas prisijungė prie Duomenų platformų komandos, kuri prižiūri, naujina skaitmeninės rinkodaros įrankį „SAS Customer Intelligence“. Studentui prisijungus komanda jau buvo pradėjusi migraciją į naujesnę šios sistemos versiją „SAS Customer Intelligence 360“.

„Šis įrankis padeda analizuoti klientų duomenis ir apibrėžtoms grupėms siųsti pritaikytą pasiūlymą ar pranešimą skirtingais kanalais, pavyzdžiui, į mobiliąją banko aplikaciją, SMS žinute ar elektroniniu paštu.

Migracijos metu reikėjo kurti skirtingus Java servisus kiekvienam komunikacijos kanalui, kurie išsiųsdavo reikiamus pranešimus į reikiamus kanalus“, – pasakoja studentas.

Didžiausias iššūkis buvo, kaip pasakoja Aurimas, suprasti visą sistemos veikimo principą, už ką kiekviena sistemos dalis atsakinga ir dalyvauti susitikimuose, nes buvo naudojama daug negirdėtų ir nesuprantamų sąvokų iš marketingo srities.

Komandos nariai ir atmosfera įmonėje

Aurimas sako, kad praktikos metu daug sužinojo apie banko veikimo specifiką – pamatė iš vidaus, kokiu būdu yra valdomi klientų duomenys, kaip yra parenkamos klientų grupės ir valdomas jiems skirtas turinys.

Labiausiai iš praktikos įsiminė komandos nariai, kolegos, su kuriais studentas dirbo. Jie padėdavo su kiekviena ištikusia problema ir nebuvo baisu kelis kartus užduoti tą patį klausimą.

„Mane maloniai nustebino jų pasitikėjimas manimi, kiekvieną kartą, kai pasiūlydavau padaryti kažką kitaip nei iki šiol darė ar padaryti kažką naujo, ko dar nėra, visada būdavo gilinamasi detaliau į mano pasiūlymą ir suteikiama laisvė tai įgyvendinti.

Nustebino ir visos įmonės atmosfera. Nesenai mačiau „Danske Bank“ Facebook paskyroje įkeltą nuotrauką su užrašu „Bank by name, start-up by heart“ ir galiu patvirtinti, kad tai ne tik gražūs žodžiai, bet tikra realybė“, – savo įspūdžiais dalinasi Aurimas.

Universitete įgytas žinias pritaikė ir praktikoje

„Universitete aš išmokau programuoti ir gavau tvirtas bazines žinias apie sistemų veikimo principus. Tai yra pagrindinės žinios esant IT sektoriuje“, – sako studentas.

Studijų metu įgytas žinias Aurimas pritaikė ir praktikoje – naudojo  Java ir C# programavimo kalbas, valdė duomenų bazes, naudojimosi Linux operacine sistema ir kodo versijavimo sistema Git.

Informacinių technologijų studijos – plačios ir universalios

Aurimas yra 4 kurso informacinių technologijų studentas ir šiais metais jau baigs savo studijas, tad jis apibendrindamas visus universitete praleistus metus, sako, kad „Informacinių technologijų studijos iš tiesų labai plačios ir universalios. Turėjau galimybę susipažinti su daug skirtingų IT pusių, dalykų ir sužinoti, kuri man labiausiai tinka ir patinka“.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos