Sidebar

2020 03 12 VU380x250Vilniaus universiteto (VU) koronaviruso prevencijai skirta darbo grupė priėmė sprendimą stabdyti kontaktinį VU studijų procesą artimiausioms 14 dienų, nuo rytojaus iki kovo 27 d. imtinai su galimybe terminą pratęsti.

Sprendimas priimtas Pasaulio sveikatos organizacijai paskelbus, kad SARS-CoV-2 sukeltos infekcijos COVID-19 plitimas tapo pandemija. Ši prevencija skirta apsaugoti visų bendruomenės narių sveikatą, todėl studijos ir darbas šiuo laikotarpiu vyks nuotoliniu būdu – paskaitos ir seminarai universiteto patalpose nevyks.

Be to, nuo rytojaus yra atšaukiamos visos bendruomenės narių komandiruotės į užsienio šalis. Ypač raginame susilaikyti nuo kelionių į viruso židinių šalis: Kiniją, Italiją, Ispaniją, Prancūziją, Vokietiją, Pietų Korėją, Iraną, Singapūrą ir Japoniją. Esant ypatingai svarbai į komandiruotę bus išleidžiama tik su akademinio arba neakademinio padalinio vadovo pritarimu. Jeigu į tokią komandiruotę yra išvykstama, 14 dienų karantinas po komandiruotės yra privalomas.

Visi renginiai universitete šiuo laikotarpiu taip pat bus perkeliami į kitą datą, vykdomi nuotoliniu būdu arba, jeigu nėra tokios galimybės, atšaukti.

Studentai, grįžtantys iš ERASMUS+ programos, turi izoliuotis ne bendrabučiuose, o asmeninėje erdvėje, kurioje nėra bendro naudojimo patalpų, o studijas tęsti nuotoliniu būdu.

Keisis ir bibliotekos darbo laikas. Bibliotekos padaliniai tiek centriniuose rūmuose, tiek Mokslinės komunikacijos ir informacijos centre (MKIC), tiek fakultetuose dirbs darbo dienomis 9–18 val. Savaitgaliais nedirbs. Studentams dirbti bibliotekoje leidžiama nebus, į skaityklas studentai patekti negalės. Knygos bus išduodamos, tačiau tik pateikus reikiamų knygų sąrašą jas atneš darbuotojas. Patalpų ir darbo vietų rezervacijos bus atšauktos. Atšaukiamos ir ekskursijos, svečiai į biblioteką nepriimami.

Daugiau naudingos informacijos galite rasti čia. Komunikaciją šiais klausimais prevencinės darbo grupės ir VU vardu koordinuoja VU Komunikacijos ir rinkodaros skyrius, su kuriuo galima susisiekti el. paštu krs@cr.vu.lt.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos