Sidebar

Pagrindine ir tekste 380

Matematikų mokslo metus užbaigia ir vasaros sezoną atidaro ypatingas renginys – kasmetinė Lietuvos matematikų draugijos (LMD) konferencija. Šiais metais ji žymėjo svarbią sukaktį – vyko net 60-ąjį kartą. Birželio 19-20 dienomis Lietuvos matematikai ir pranešėjai iš užsienio savo pasiekimais ir patirtimi dalijosi Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje (LKA).

Šešis dešimtmečius organizuojama konferencija turi ne vieną nusistovėjusią tradiciją. Matematikams skirtas mokslo renginys kiekvienais metais organizuojamas vis kitoje Lietuvos aukštojo mokslo institucijoje. Šį kartą konferenciją sutiko priimti LKA. Taip pat kiekvienais metais kviečiami pranešėjai iš užsienio.

Šį kartą didžiulį dalyvių susidomėjimą sukėlė svečio iš Lenkijos, vieno iš Lenkijos matematinio švietimo ideologų, profesoriaus Zbigniew Marciniak pranešimas, kuriame jis pasidalino mintimis apie pasaulines matematinio švietimo naujoves. Apie matematinių modelių taikymus karyboje papasakojo LKA atstovai – profesoriai Svajonė Bekešienė ir Albertas Pincevičius. Savo tyrinėjimų rezultatus pristatė Kauno technologijos universiteto profesorius Minvydas Ragulskis ir Vilniaus universiteto (VU) Matematikos ir informatikos fakulteto (MIF) Taikomosios matematikos instituto darbuotojas Raimundas Vidūnas.

LMD konferencija sulaukė gausaus dalyvių skaičiaus: iš viso užsiregistravo beveik 130 dalyvių, šešiose sekcijose buvo perskaitytas 81 pranešimas. Didžiausio dalyvių skaičiaus sulaukė „Algebros, skaičių teorijos ir geometrijos“, „Matematikos taikymų“, „Matematikos istorijos ir didaktikos“ bei „Stochastinių metodų ir modelių“ sekcijos. Didžioji dalis konferencijos dalyvių (65) buvo VU MIF darbuotojai.

60-ją LMD konferenciją organizavo Lietuvos matematikų draugija (programinio komiteto pirmininkas prof. Remigijus Leipus) ir Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija (organizacinio komiteto pirmininkė prof. Svajonė Bekešienė).

 

tekste 800

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos