Sidebar

2019 05 20 Erasmus mobilumo800 2

 

Gegužės pradžioje į Matematikos ir informatikos fakultetą (MIF) pagal Erasmus mainų programą atvyko dėstytojai iš Ispanijos autonominės srities Baskijos, Belgijos bei Portugalijos universitetų. „Ši viešnagė ir paskaitos Vilniaus universitete užbaigė „Erasmus intensyvių studijų“ programą, skirtą kibernetinio saugumo klausimams. Programa tęsėsi nuo 2012-ųjų metų skirtinguose Europos universitetuose. Joje dalyvavo ir MIF informatikos studentai kartu su prof. Rimantu Vaicekausku.”

Svečiai vizito metu ne tik skaitė pranešimus, bet ir aplankė naująjį VU Komunikacijos centrą, Fizinių bei technologijos mokslų centro Medžiagų struktūrinės analizės skyriaus laboratorijas, susipažino su Fizikos fakulteto Fotonikos ir nanotechnologijų instituto apšvietimo technologijų tyrimais. Gyvybės mokslų centre apžiūrėjo Biomokslų instituto mikrobiologijos laboratorijas bei liko sužavėti Zoologijos muziejaus eksponatais.

2019 05 20 Erasmus mobilumo800 1

Paskaitą apie e. komerciją skaičiusi pranešėja Isabelle Godfrind pabrėžė, labai vertina universiteto svetingumą ir parodytą rektoriaus dėmesį. Taip pat liko sužavėta universiteto moksliniais pasiekimais ir Vilniaus miesto grožiu.

Pranešėjas Wim Bertels, pristatęs pranešimą „Technologinių gigantų įtaka modernioje visuomenėje“, džiaugėsi VU bendruomenės svetingumu, žavėjosi bibliotekos modernumu.

Mobilumo savaitėsmetu pranešimus skaitė ir Rossana Santos bei Ismael Etxeberria-Agiriano. Seminaruose buvo kalbama apie žmogiškojo faktoriaus įtaką užtikrinant kibernetinį saugumą bei apie kriptovaliutų fenomeną. Kolegoms universitetas paliko veržlios mokslo ir studijų institucijos, kurioje nepamirštamas istorinis bei kultūrinis paveldas, įspūdį.

Savaitės renginius apibendrino seminaras-diskusija: „Tarptautinis bendradarbiavimas: iššūkiai ir pamokos”. Atviro pokalbio dalyviai aptarė tarptautinio bendradarbiavimo naudą bei  jo plėtimo gaires. 

2019 05 20 Erasmus mobilumo800 3

 

Projekto dalyvis Ismael  Etxeberria taip pat dalijosi teigiamais įspūdžiais: „Pirmiausia noriu padėkoti prof. Rimantui Vaicekauskui už pagalbą projekto metu. Labai dėkingas esu studentams, dėstytojams ir ypač rektoriui, kuris savo vertingą laiką skyrė mums tam, kad suteiktų informacijos apie praėjusius, dabartinius ir būsimus VU iššūkius iš įvairių perspektyvų. 

Viešnagės metu atradau, kad VU yra didesnis, nei tikėjausi, įsikūręs moderniame mieste, kuriame beveik visi kalba angliškai. Dabar suprantu, kodėl Ispanijos spaudoje tiek daug puikių atsiliepimų apie Vilnių.”

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos