Sidebar

Paskutinį balandžio mėn. šeštadienį vyko IV-oji Lietuvos pradinukų matematikos olimpiada (LPMO). Šį nacionalinį konkursą organizuoja Nacionalinė gabių vaikų akademija, kuriai vadovauja Ingrida ir Alfredas Ramanauskai. Jau daug metų prie organizavimo prisideda Matematikos ir informatikos fakulteto dr. Romualdas Kašuba.

2019 05 06 Pradinukai794X285

Olimpiadoje kviečiami dalyvauti geriausius rezultatus šalies savivaldybių matematikos olimpiadose pasiekę 3-4 klasių mokiniai. Kiekvienos savivaldybės kviečiamų mokinių skaičius nustatytas pagal vaikų skaičių savivaldybėje. Papildomai kviečiami tarptautiniame matematikos konkurse „Kengūra“ užėmę pirmąsias 10 vietų šalies mastu.

Pasak olimpiados iniciatoriaus dr. R. Kašubos, pagrindinis tikslas – palaikyti natūralų vaikų norą perprasti juos supantį pasaulį, natūraliai parodyti, kaip yra tvarkomasi su skaičiais ir taip nejučiomis  sudominti juos matematika.

Baigiamajame etape trečių bei ketvirtų klasių grupėse varžėsi ir uždavinius sprendė 150 moksleivių iš 40 savivaldybių mokyklų.

Sveikiname IV-osios LPMO 2019 nugalėtojus:

  • Eduardas Knieta, 3 kl., Klaipėda
  • Augustas Kerys, 3 kl., Vilnius
  • Juozas Bierontas, 4 kl., Kaunas
  • Bernardas Pauželis, 4 kl., Klaipėda

Nacionalinė Gabių vaikų akademija gabius matematikai moksleivius baigiamajam konkursui subūrė po Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto stogu, tad, kol buvo tikrinami darbai, olimpiados dalyviai su dideliu noru leidosi į pažintinį žygį po netoliese esantį Vilniaus senamiestį.

LMPO pagrindiniai organizatoriai yra nevalstybinė progimnazijaMAGIS“, ją remia UAB „ENERGENAS“.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos