Sidebar

2019 09 05 kodavimas380x250Kviečiame dalyvauti atrankinėse varžybose į Pasaulinę programavimo olimpiadą ir Open Cup serijoje. Dalyviai varžybose sprendžia uždavinius – sudaro jų sprendimo išbaigtas programas. Sudarytos programos siunčiamos testavimo sistemai, kuri patikrina programos teisingumą. Viskas vyksta automatiniu režimu internete.

Varžybos yra komandinės. Komandą sudaro trys ar mažiau narių. Dalyvauti gali visų kursų VU MIF (arba ir kitų fakultetų) studentai.

Šios varžybos – tai atranka į Olimpiados ketvirtfinalį, kuris vyks spalio mėnesį Minske. Ketvirtfinalyje dalyvaus 3 arba 4 komandos. Jos ir atstovaus Vilniaus universitetui. Geriausiai pasirodžiusios komandos patenka į pusfinalį, kuris vyks Sankt Peterburge.

2018 m. ir 2017 m. VU MIF studentai pateko į ICPC finalą: 2017 metais finalas vyko JAV (34 vieta), o 2018 metais – Pekine (Kinija), kur užėmė 12 vietą ir iškovojo bronzos medalius.

Atranką lems ir Baltijos šalių turnyras (vadinamas Baltic Selection), kuriame dalyvaus ir komandos iš Estijos bei Latvijos universitetų, ir KTU bei VGTU. Vyks rugsėjo pabaigoje MIF STSC (Šaltinių g. 1A) kompiuterių klasėse. Konkretus laikas ir vieta (klasės) bus patikslinti vėliau.

Open Cup serija tęsiasi visus mokslo metus (iš viso būna apie 20 etapų) ir vyksta sekmadieniais nuo 11 iki 16 val., MIF STSC. Rezultatai irgi lemia atranką į Olimpiados ketvirtfinalį. Prisijungti prie Open Cup galima nuo bet kurio etapo. Pirmųjų etapų tvarkaraštis:
1. 2019 m. rugsėjo 8 d. 11 val.
2. 2019 m. rugsėjo 15 d. 11 val.
3. 2019 m. rugsėjo 22 d. 11 val.
4. 2019 m. rugsėjo 29 d. 11 val.

Taip pat studentai aktyviai dalyvauja ir Codeforces turnyruose (tiek individualiai, tiek komandomis), programavimo stovyklose, kitose atvirose tarptautinėse olimpiadose. Paskutiniųjų kelių mokslo metų MIF komandų pasirodymus galima pamatyti čia.

Norintys dalyvauti atrankinėse varžybose kviečiami registruotis: vladas.tumasonis@mif.vu.lt (tema: Olimpiados 2019). Nurodykite savo vardą, pavardę, kursą ir studijų programą. Galite susiburti ir į komandas (pasirinkti komandos pavadinimą), priešingu atveju komandas sudarysime mes patys. Gali išlikti tos pačios (arba šiek tiek pakeistos) praėjusių metų dalyvių komandos.

Pastabos.
1. Programavimo kalbos: C/C++, Java, Free Pascal, Delphi, Python ir kt.
2. Užduočių formuluotės anglų kalba.

Dr. Vladas Tumasonis

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos