Sidebar

Graikija, Ispanija, Italija, Prancūzija, Rumunija, Slovakija, Turkija, Vengrija, Vokietija, Ukraina, JAV, Pietų Korėja, Indija, Kazachstanas – tai tik dalis šalių, iš kurių šiais metais į Matematikos ir informatikos fakultetą (MIF) atvyko studentai. Rugsėjo 2 dieną fakultete juos pasitiko MIF Tarptautinių studijų koordinatorė Justina Krauledaitė.

Šiais metais į MIF pagal skirtingas programas atvyko keturiasdešimt vienas studentas. „Dauguma svečių iš užsienio yra bakalauro studentai, atvykę pagal bene populiariausią Erasmus+ mainų programą, tačiau yra ir magistrantų bei kitų studentų, pasirinkusių MIF pagal tokia programas kaip Erasmus+ ICP, dvišales universitetines sutartis, ISEP programą ar kaip laisvieji klausytojai,“ – pasakoja J. Krauledaitė.

2022 09 05 Pasaulio studentai 900x675

Jaunuolius iš užsienio rinktis studijas MIF motyvuoja ankstesnės Erasmus studentų patirtys, studijų programos, kurios atitinką jų universitetų kursus. Įtakos turi net Lietuvos gamtos grožis.

Pasak J. Krauledaitės, mainų studentai dažniausiai teiraujasi praktinių klausimų dėl paskaitų ir egzaminų tvarkaraščių, kur gali praleisti pertraukas tarp paskaitų ar skaniai pavalgyti, ką daryti norint pakeisti studijų dalykus, kaip susisiekti su dėstytojais, kuo skiriasi auditorijų žymėjimas tvarkaraštyje Naug, Didl, Salt. Į tarptautinių studijų koordinatorę užsienio studentai gali kreiptis visais studijų klausimais bei klausimais, kurie yra aktualūs esant MIF studentu (kur rasti tvarkaraštį, kaip pasirinkti ir užsiregistruoti į dalykus, ką daryti neišlaikius egzamino ir kt.).

J. Krauledaitė taip pat yra tas žmogus, į kurį gali kreiptis Lietuvos studentai, svajojantys apie studijas užsienyje: „Jeigu domitės mainų galimybėmis, kviečiu registruotis ir dalyvauti atrankose bei praleisti 2022/2023 pavasario semestrą pasirinktame užsienio universitete. Paraiškų priėmimo terminas – iki rugsėjo 21 dienos.“

Daugiau informacijos:
Kviečiame dalyvauti tarptautiniuose mainuose 2022-2023 pavasario semestrui (vu.lt)

2022 09 05 Pasaulio studentai2 900x675

2022-09-05

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos