Sidebar

2022 02 28 Klausk mag studento

Galvoji apie magistrantūros studijas VU Matematikos ir informatikos fakultete? Nežinai, kurią studijų programą pasirinkti? Užduok klausimą magistrantūros studentui ir sužinau iš daugiau informacijos apie studijas!

2022 02 24 Austeja180x225 Austėja Petrokaitė Duomenų mokslas I kursas

Kadangi Ekonometrijos bakalauro studijos buvo įdomios ir naudingos, norėjosi toliau jas tęsti, gilinti įgytas žinias, išmokti naujų dalykų, kuriuos galėčiau taikyti profesinėje veikloje. Todėl pasirinkau Modeliavimo ir duomenų analizės studijų programą, Ekonometrijos šaką (dabar – Duomenų mokslas). Taip pat magistro studijos yra ir tam tikras asmeninis iššūkis. Taip pat ir uždavinys – išmokti derinti darbą, mokslus ir asmeninį gyvenimą, išsiugdyti nuolatinio tobulėjimo įgūdį ir įprotį ir tai padaryti taip, kad mokymasis būtų ir efektyvus, ir teikiantis džiaugsmą.

Susisiekti

2020 06 19 Agne960x960

Laura Jankovskytė

Duomenų mokslas I kursas

Baigiau Ekonometrijos bakalauro studijų programą ir per ketverius studijų metus išmokau labai daug – pasisėmiau tiek profesinių žinių, tiek gyvenimiškos patirties iš VU MIF, kaip bendruomenės. Todėl, norėdama dar labiau gilintis į duomenų pasaulį ir formuoti savo karjerą šioje srityje, nusprendžiau tęsti studijas ir studijuoti Modeliavimo ir duomenų analizės programą (dabar – Duomenų mokslas). Žinojau, kad VU MIF gausiu kokybiškas žinias iš dėstytojų, kurie yra savo srities profesionalai ir stengiasi aiškiai ir tikslingai tas žinias perduoti studentams. Taip pat žinojau, kad visada sulauksiu pagalbos iš fakulteto ir universiteto bendruomenės, jei tik jos prireiks.  

Susisiekti

2020 06 19 Monika1280x1035

 

Agnė Kavaliauskaitė

 

Duomenų mokslas

 

I kursas

Po bakalauro studijų pradėjau dirbti duomenų analitikos srityje ir ieškojau būdų, kaip galėčiau pagilinti savo žinias. Modeliavimo ir duomenų analizės magistro studijos (dabar Duomenų mokslas) atitiko visus mano lūkesčius – įdomios paskaitos, nemažai grupinių projektų ir praktinių užduočių. Taip pat džiugina galimybė studijuoti ištęstiniu būdu. Tai labai praverčia derinant studijas su darbu.

 

2022 02 24 Neda180x220 Neda Zalieskaitė Programų sistemos I kursas

Studijuodama užsienyje supratau, jog mane traukia logika, kodo kokybės didinimas, geriausių sprendimų ieškojimas, norint išspręsti tam tikrą realaus pasaulio problemą IT metodologijos priemonėmis. Pradėjau dirbti šioje srityje ir mane ji sudomino. Pabaigus bakalauro studijas tiksliai žinojau, jog studijuosiu programų sistemas ir savo sprendimo visiškai nepasigailėjau. Naujos architektūrinės žinios įvairiapusiškai padeda kokybiškiau atlikti savo darbą. Kokybiškai atliktas darbas = laimingi klientai. Tai yra svarbiausia programuotojui.

Susisiekti

2022 02 28 Paulius180x240  Paulius Milmantas Programų sistemos I kursas

Pasirinkau šią magistrantūros sritį, nes ji suteikia plačias teorines ir praktines žinias. Studijuojant atsiranda daug galimybių IT darbo rinkoje – galima tapti ne tik programuotoju, sistemų analitiku, bet ir projektų vadovu. Studijų pobūdis taip pat yra palankus – visus metus reikia rašyti vieną pasirinktą baigiamąjį darbą. Pasirinkus įdomią darbo sritį, per kelerius metus galima daug ką nuveikti ir daug išmokti. Studijų metu įgytos žinios yra naudingos, o galimybė atlikti tiriamąjį darbą, tyrimą ar patobulinti metodą dar labiau motyvuoja siekti užsibrėžtų tikslų.

Susisiekti

2022 02 24 Irmantas180x180 Irmantas Ivanauskas Programų sistemos II kursas

Pradėjęs dirbti IT srityje pamačiau, kad nemažai dalykų, kuriuos išmokau programų sistemų bakalauro studijų metu, tenka pritaikyti praktiškai. Pamatęs šią naudą, nusprendžiau pratęsti studijas ir siekti tos pačios studijų krypties magistro laipsnio. Magistro studijų metu daugiau sužinojau apie programų kūrimo procesą, architektūrinius sprendimus, praplėčiau akiratį technologijomis, su kuriomis dar neturėjau patirties. Tikiu, jog šie dalykai man padės siekti tolimesnių karjeros tikslų.

Susisiekti

 

2022 02 24 Daniel180x180 Daniel Daukševič Informatika I kursas

Pasirinkau magistrantūros studijas, nes norėjau tęsti mokslus, toliau tobulėti bei gilintis į jau pažįstamas temas arba pažinti sritis, kurios nebuvo studijuojamos ankstesnės studijų pakopos metu. Taip pat norėjau toliau tyrinėti sritį, kurią analizavau rašydamas bakalauro baigiamąjį darbą. Nusprendžiau vėl pasirinkti Informatiką, nes šioje studijų programoje dėstomi dalykai man buvo įdomiausi ir naudingiausi, o dėstytojai jau yra pažįstami – žinau, kad jie yra savo srities ekspertai. Turint gerą teorinį pagrindą (ypač jei bakalauro metu buvo studijuojama IT) magistrantūra nebeatrodo tokia baisi, tačiau noras mokytis ir tobulinti įgūdžius čia yra būtinas.

Susisiekti

  2022-02-28

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos