Sidebar

Nuo sausio 1 d. Duomenų mokslo, Ekonometrijos bakalauro studijų programos ir Modeliavimo ir duomenų analizės (dabar – Duomenų mokslas) magistrantūros studijų programos komiteto pirmininke išrinkta doc. dr. Rūta Levulienė.

2022 01 10 Ruta LevulienePagrindinis SPK tikslas – užtikrinti darnų ir efektyvų studijų programos vykdymą, jos konkurencingumą ir siekinių aktualumą. SPK prižiūri studijų procesą ir užtikrina kokybę, sprendžia iškilusius klausimus, susijusius su studijų proceso vykdymu.

Doc. dr. Rūta Levulienė pasakoja, kad SPK veikloje aktyviai dalyvauja jau keletą metų ir įgijo nemažai patirties. „Sulaukusi kolegų pasiūlymo tapti SPK pirmininke, sutikau, nes SPK pirmininko veikla platesnė negu nario, didesnė atsakomybė, daugiau iššūkių, o taip pat – ir galimybė įgyti daugiau patirties, labiau prisidėti sprendžiant klausimus, iškylančius prižiūrint ir kuruojant studijų programos eigą“.

SPK pirmininkės nuomone, labai svarbu –  darbų tęstinumas. „Toliau tęsiu ankstesnio SPK pirmininko prof. Vydo Čekanavičiaus suformuotą praktiką ir veiklos kryptis. Didelė dalis SPK pirmininko pareigų susijusi su kasdieniais klausimais, iškylančiais vykstant studijų procesui. Nestandartiniai klausimai, kuriems nėra susiformavusi praktika, yra sprendžiami dalyvaujant visiems SPK nariams, be kurių įsitraukimo, indėlio, darnaus bendro darbo SPK veikla negali būti sėkminga.

Gruodžio mėnesį vyko paskutinis Statistikos studijų programų savianalizės etapas. Šiuo metu laukiame įvertinimo ir ekspertų išvadų, į kurias reikės atsižvelgti. Viena iš svarbių krypčių – plėsti bendradarbiavimą su socialiniais partneriais, įtraukti įvairesnes bendradarbiavimo formas.

Mūsų SPK kuruojamose bakalauro ir magistrantūros studijų programose „Duomenų mokslas“ – rengiami duomenų mokslo specialistai, o ši sritis šiuo metu yra labai sparčiai besivystanti, todėl itin svarbu sekti ir koreguoti studijų programą atsižvelgiant į tendencijas ir kryptis“.

2022-01-24

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos