Sidebar

VU MIF rinkimų komisija informuoja, kad yra sudarytas kandidatų į MIF Tarybos narius sąrašas. Kandidatai į MIF Tarybą galėjo būti keliami arba išsikelti patys iki 2021 m. spalio 26 d. Kandidatai bei rinkėjai turi atitikti VU Statuto 12 straipsnio 4 dalies reikalavimus.


VU MIF  Duomenų mokslo ir skaitmeninių technologijų instituto kandidatų sąrašas:

Prof. Gintautas Dzemyda;

Prof. Kęstutis Kubilius;

Vyriausiasis mokslo darb. Remigijus Paulavičius;

Doc. Povilas Treigys.


VU MIF Informatikos instituto kandidatų sąrašas:

Prof. Mindaugas Bloznelis;

Doc. Kristina Lapin;

Prof. Rimantas Vaicekauskas.


VU MIF Matematikos instituto kandidatų sąrašas:

Prof. Artūras Dubickas;

Doc. Martynas Manstavičius;

Prof. Jonas Šiaulys.


VU MIF Taikomosios matematikos instituto kandidatų sąrašas:

Prof. Remigijus Leipus;

Doc. Jurgita Markevičiūtė;

Prof. Konstantinas Pileckas.

  

Kandidatais į socialinių partnerių atstovus registruojami:

Dr. Albertas Šermokas;

Romualdas Zovė.


MIF Rinkimų komisija skelbia tokią balsavimo tvarką:

  • MIF Tarybos rinkimai vyks 2021 m. lapkričio 10 d. nuo 7 iki 18 valandos.
  • Balsavimas rinkimų dieną vyks VU elektroninėje erdvėje.
  • Balsavimo sistemoje rinkėjai gali pateikti savo pasirinkimą tik vieną kartą. Rinkėjo pasirinkimas įrašomas į duomenų bazę nenurodant asmens duomenų. Rinkėjas apie sėkmingai priimtą jo balsą iškart informuojamas naršyklėje ir el. paštu.
  • Leidžiama balsuoti tik rinkimams skirtu laiku. Pasibaigus rinkimų laikui, rinkimų komisijai išsiunčiamas balsų pasiskirstymas ir balsavusiųjų sąrašas.
  • Sudaromi penki elektroninio balsavimo biuleteniai: keturi - pagal patvirtintus kandidatų sąrašus kiekviename institute ir vienas – pagal patvirtintą kandidatų sąrašą į socialinių partnerių atstovą. Į rinkėjų sąrašą įtraukti rinkėjai el. paštu gaus penkis kvietimus balsuoti su jiems skirtomis unikaliomis balsavimo sistemos nuorodomis. Rinkėjai balsuoja už visų keturių institutų kandidatus (iš viso 12 balsų) ir socialinį partnerį (1 balsas).

Iš VU MIF nuostatų 17 punkto: „Kiekvienam Fakulteto šakiniam akademiniam padaliniui turi atstovauti po 3 atitinkamame padalinyje dirbančius Statuto 12 straipsnio 4 dalyje nustatytus reikalavimus atitinkančius akademinės bendruomenės narius, iš kurių bent vienas profesorius ar vyriausiasis mokslo darbuotojas ir bent vienas docentas ar vyresnysis mokslo darbuotojas.“

Gavusi iš VU ITPC nuasmenintus rinkėjų balsavimo duomenis, rinkimų komisija skaičiuoja dalyvavusius rinkėjus ir jų balsus; taip pat skelbia, ar rinkimai laikomi įvykusiais (ar dalyvavo 2/3 MIF rinkėjų), kiek balsavimo biuletenių yra galiojančių, ir kiek balsų gavo kiekvienas iš kandidatų.


Kandidatai pripažįstami laimėjusiais rinkimus tokia tvarka:

  • nustatoma, ar už kandidatą balsavo ne mažiau kaip pusė rinkimuose dalyvavusių rinkėjų;
  • kandidatai reitinguojami pagal surinktus balsus nustatytoms MIF Tarybos narių kvotoms užpildyti;
  • išrinktais į MIF Tarybą pripažįstamas toks skaičius daugiausiai balsų surinkusių kandidatų, kiek yra nustatyta kvotų ir MIF Tarybos narių vietų.

MIF rinkėjų sąrašas parengtas vadovaujantis Vilniaus universiteto Statuto 12 straipsnio 4 dalimi.

Ar esate Statuto 12 straipsnio 4 dalyje nustatytus reikalavimus atitinkantis akademinės bendruomenės narys, galėsite pasitikrinti prisijungę prie VU Intraneto.

MIF rinkimų komisija:

Šarūnas Repšys (sarunas.repsys1@mif.vu.lt)

Viktor Medvedev (viktor.medvedev@mif.vu.lt)

Anastasija Volkova (studentų atstovė).

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos