Sidebar

prezidentas

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotr. / Robertas Dačkus

Liepos 6 d. Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda Valstybės dienos proga už nuopelnus Lietuvai ir jos vardo garsinimą pasaulyje įteikė valstybės ordinus ir medalius Lietuvos ir užsienio piliečiams: iškiliems kultūros, visuomenės veikėjams, mokslininkams, ištikimiems Lietuvos draugams užsienyje.

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžius įteiktas tikimybių teorijos, matematinės statistikos ir funkcinės analizės tyrinėtojui ir tikimybių teorijos Banacho erdvėse pradininkui Lietuvoje, VU profesoriui emeritui Vygantui Paulauskui.

Vygantas Paulauskas – Lietuvos matematikas, VU Matematikos ir informatikos fakulteto profesorius emeritas, habilituotas mokslų daktaras, Lietuvos mokslų akademijos tikrasis narys. Profesorius yra mokslinės monografijos ir dviejų tomų vadovėlio studentams bendraautorius, atspausdinęs daugiau kaip 120 mokslinių straipsnių.

Interviu su juo galite paskaityti čia.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos