Sidebar

2021 06 02 Atverk pasauli klausimais900x358

Birželio 1 d. prasideda bendrojo priėmimo į aukštąsias mokyklas pagrindinis etapas! Prašymai studijuoti iki rugpjūčio 5 d. teikiami internetu LAMA BPO informacinėje sistemoje.

Nepamiršk, kad pildant prašymą, sudaromas ne daugiau nei 9 pageidavimų sąrašas, į jį įtraukiant atskiras studijų programas ir pasirinktą finansavimo pobūdį – valstybės finansuojamas vietas (VF), valstybės nefinansuojamas vietas su stipendija (VNF/ST), bei valstybės nefinansuojamas studijų vietas (VNF).

Studijuok ten, kur dėstytojo galėsi klausti visko

Jeigu šiandien lankaisi Matematikos ir informatikos fakulteto (MIF) puslapyje, spėjame, kad Tave domina studijos vienoje iš šių sričių! Pamėginsime padėti apsispręsti! VU Matematikos ir informatikos fakultete vykdomos net 9 bakalauro studijų programos:

BIOINFORMATIKA | Bioinformatika analizuoja ir interpretuoja didžiulius genų ir baltymų informacijos kiekius, sukauptus kompiuterių duomenų bazėse visame pasaulyje. Tai nauja, sparčiai besivystanti mokslo sritis, atsiradusi sąveikaujant informatikos, molekulinės biologijos ir biochemijos mokslams.

DUOMENŲ MOKSLAS |Duomenų analizės sritis, jungianti modernius ir klasikinius statistinius metodus su pažangiomis informacinėmis technologijomis. Šiuo metu duomenų analitikai yra labai paklausūs tiek Lietuvos, tiek užsienio darbo rinkose.

EKONOMETRIJA | Ekonometrija jungia ekonomikos teoriją ir statistikos metodus, ieško ryšių tarp ekonominių objektų ir procesų. Informacinių technologijų amžiuje egzistuoja gausybė įvairių duomenų, tad gebėjimas konstruoti matematinius-statistinius modelius šiems duomenims analizuoti yra viena paklausiausių savybių šiandieninėje darbo rinkoje.

FINANSŲ IR DRAUDIMO MATEMATIKA | Jei svajojate apie įdomų darbą finansų įstaigose, norite kurti ir vertinti naujus finansinius instrumentus, padėti suvaldyti įvairias rizikas – rinkitės finansų ir draudimo matematikos specialybės studijas. Čia susipažinsite su matematiniais metodais, skirtais atsitiktinumui ir rizikoms modeliuoti, išmoksite vertinti įvairius finansinių ir draudimo sutarčių portfelius, draudimo nuo potencialių žalų principus, o svarbiausia – logiškai ir kritiškai mąstyti, taikyti matematikos ir informacinių technologijų žinias ir įgūdžius.

INFORMACINĖS TECHNOLOGIJOS | Ši studijų programa yra kuriama ir nuolat atnaujinama glaudžiai bendradarbiaujant su verslo atstovais. Jos tikslas – parengti paklausiausius IT specialistus. Studijų procese naudojami įvairūs studijų metodai: atvejo analizė, diskusijos, vaidmenų žaidimai, įvairios grupinės ir projektinės veiklos, kurių metu sprendžiamos realios IT problemos.

INFORMACINIŲ SISTEMŲ INŽINERIJA | Šios programos tikslas – parengti aukštos kvalifikacijos informacinių sistemų inžinerijos specialistus, gebančius nustatyti informacinių sistemų kūrimo ir atnaujinimo tikslus, projektuoti ir kurti šiuolaikines informacines sistemas, taikyti įgytas sprendimų analizės, inovatyvių technologijų panaudojimo, integracijos, tyrimų vykdymo ir duomenų analitikos kompetencijas.

INFORMATIKA | Ši studijų programa yra universali, besiremianti klasikine informatikos mokslo ir studijų samprata. Abstrakčių dalykų – matematikos ir statistikos, logikos, algoritmų – ir konkretesnių sričių – programavimo kalbų, kompiuterinių sistemų ir architektūrų, informacijos valdymo – studijos leidžia pasiruošti iššūkiams, su kuriais susiduria sudėtingų programinių produktų kūrėjai. Įgytas universalus išsilavinimas atveria plačias karjeros galimybes darbinantis aukštųjų informacinių technologijų sektoriuje.

MATEMATIKA IR MATEMATIKOS TAIKYMAI | Sparčiai plėtojantis šiuolaikinėms technologijoms, matematikos programa suteikia kertinių žinių, padedančių šias technologijas įvaldyti bei kurti. Studijų metu išlavinti tikslaus ir inovatyvaus mąstymo įgūdžiai, dėsningumų ir struktūrų išmanymas leis pritaikyti savo žinias nuolat kintančioje darbo rinkoje. Be to, šią studijų programą galima pritaikyti savo poreikiams – net 1/4 studijų apimties galima pasirinkti pačiam!

PROGRAMŲ SISTEMOS | Programos tikslas – užtikrinti rinkos lūkesčius atliepiančių aukštos kokybės programų sistemų sukūrimą. Jungdama klasikines inžinerijos žinias ir pažangiausius srities metodus ši studijų programa rengia puikiai visą sistemos kūrimo procesą išmanančius vadovus bei lyderius.

Moksleivi, netikėk mitais – klausk studento!

Kaip atrodo tavo svajonių studijos studento akimis? Koks gyvenimas vyksta universiteto viduje? Kokios galimybės tavęs laukia universitete? Sužinok visus atsakymus į šiuos ir kitus klausimus – Klausk studento!

2021-06-02

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos