Sidebar

2020 09 02 Informacija pirmakursiams

Sveikiname įstojus į Vilniaus universiteto (VU) Matematikos ir informatikos fakultetą (MIF)! Įstojusiųjų laukia įdomus laikotarpis – studijų pradžia. Būsimieji studentai dažnai klausia, kur ieškoti tikslios informacijos apie studijas, kas jų laukia pirmosiomis savaitėmis. Pateikiame pagrindinius žingsnius, kaip sėkmingai pasiruošti naujiems studijų metams.

Užsiėmimai prasideda:

  • rugsėjo 15 d. (I kurso bakalauro studentams);
  • rugsėjo 14 d. (II-IV kurso bakalauro studentams);
  • rugsėjo 2 d. (magistro studentams).

Didžioji dalis 1 kurso bakalauro praktinių užsiėmimų vyks kontaktiniu būdu auditorijose, o teorinės paskaitos – nuotoliniu būdu.

Daugiau informacijos apie studijų procesą koronaviruso situacijoje

Rudens semestro tvarkaraštis

VU MIF rudens semestro tvarkaraštis yra skelbiamas čia.

Grupės ir pogrupiai

Studentai universitete skirstomi į grupes (20-25 studentų), tačiau kai kuriems dalykams skiriami mažesni studentų srautai – pogrupiai (10-13 studentų).

Šią informaciją galėsi rasti nuo rugsėjo 14 d. šiuo adresu: https://mif.vu.lt/srautai. Pirmiausia tau reikės prisijungti prie VU informacinių sistemų (skiltis „Registracija studijoms“).

  • Virtuali mokymosi aplinka (VMA). Šioje platformoje studentams suteikiama prieiga prie semestro dalykų kursų, kuriuose talpinama mokymosi medžiaga, dalyko turinys, vertinimo lentelė, bendraujama su studentais, vykdomos užduotys, testai ir.t.t.
  • „Microsoft Office 365“ / „Microsoft Teams“  – šioje platformoje tiesiogiai transliuojami dalykų (modulių) kontaktiniai užsiėmimai (paskaitos, seminarai, pratybos ir kt.).

Kviečiame susipažinti su akademinių užsiėmimų elektroninėje erdvėje tvarkos aprašu.

Kiekvienas VU studentas ir klausytojas privalo nuo rugsėjo 14 d. iki spalio 14 d. užsiregistruoti VU e. tapatybių valdymo sistemoje adresu https://id.vu.lt. Norint prisijungti prie sistemos, reikalingas studento numeris. Jį galite sužinoti iš studijų administratorės studijos@mif.vu.lt

Užsiregistravus E. tapatybių valdymo sistemoje id.vu.lt suteikiamas prisijungimo vardas ir slaptažodis, kurie būtini naudotis šiomis VU e. paslaugos:

  • VU el. pašto adresas;
  • Prieiga prie VU IS Studijų virtualios studento darbo vietos eStudentas (is.vu.lt);
  • Leidimas jungtis prie VU VPN;
  • Leidimas jungtis prie belaidžio interneto tinklo eduroam.

Užsiregistravus VU e. tapatybių valdymo sistemoje galima prisijungti prie:

1. Vilniaus universiteto informacinės sistemos.

Naudojantis savo VU prisijungimo vardu ir slaptažodžiu iki spalio 14 d. būtina prisijungti prie virtualios studento darbo vietos – eStudentas. Tai visos studijų informacijos, susijusios su konkrečiu studentu, saugykla internete. Studentas, prisijungęs prie sistemos, gali:

  • matyti savo asmens duomenis, išrašus iš įsakymų, studijų programos planą, sesijos tvarkaraštį, sesijos rezultatus, vietą geriausiai besimokančiųjų eilėje, informaciją apie gautas išmokas (stipendijas) ir kt.;
  • užsisakyti reikalingas pažymas, teikti įvairius prašymus, susijusius su studijomis.
  • atsispausdinti įmokų už studijas kvitus;
  • pasirinkti laisvuosius ir pasirenkamuosius dalykus;
  • talpinti rašto darbus į Elektroninių dokumentų informacinę sistemą (ETD).

2. Microsoft Office 365 (office365.vu.lt) aplinkos, kurioje galėsi naudotis elektroniniu paštu bei Microsoft Office programų paketu.

Norint naudotis MIF IT resursais nepakanka būti VU IS naudotoju. Tam reikia tapti MIF IT resursų naudotoju!

VU IS naudotojas ir MIF IT resursų naudotojas turi skirtingus prisijungimus. Visi MIF studentai privalo susitvarkyti MIF naudotojo prisijungimą. Kitaip negalėsite naudotis MIF IT resursais paskaitų metu ar savarankiškam darbui.

  • Pasitikrinkite naudotojo vardą  ir/arba užsiregistruokite čia (naudotojo vardas gali sutapti su VU IS naudotojo vardu**) tikslu tapti MIF IT išteklių naudotoju.
  • Pirmojo užsiėmimo kompiuterių klasėse metu, įvedus savo MIF IT naudotojo vardą, privalote pasikeisti slaptažodį* čia.

*Jeigu pamiršote MIF naudotojo slaptažodį, jį galite pasikeisti čia (tam reikės naudoti VU IS prisijungimą).

**Jeigu pamiršote VU IS naudotojo slaptažodį, jį galite pasikeisti tik per VU IS adresu https://id.vu.lt.

Kai studentas sudaro sutartį su universitetu, informacija įstaigai, atsakingai už Lietuvos studentų pažymėjimų (LSP) gamybą, yra perduodama per 2-3 savaites nuo sutarties sudarymo datos. Jau po poros savaičių galima pradėti tikrinti https://lsp.lt/ sistemą, ar duomenys jau įkelti ir užsisakyti LSP.

Norint užsisakyti Lietuvos studento pažymėjimą (LSP), atliekami šie žingsniai: 

  1. Registracija LSP sistemoje (https://lsp.lt/) ir naujo LSP užsakymas;
  2. Pasirinkus pristatymo adresą, reikia sulaukti kurjerio skambučio ir suderinti LSP pristatymo laiką.

LSP pagaminamas per 1-2 savaites nuo užsakymo pateikimo ir nuotraukos tinkamumo LSP gamybai patvirtinimo.

Kai LSP pagaminamas, atsiunčiamas pranešimas registracijos metu nurodytu el. paštu. Taip pat galima prisijungti prie savo aplinkos sistemoje ir matyti, kokioje būklėje LSP.

Rudenį LSP gamyba gali trukti ilgiau nei numatyta.

Turi klausimų? Kreipkis į VU studentų atstovybę, kuri rūpinasi LSP išdavimo ir grąžinimo procesu.

Pažymos, patvirtinančios studento statusą, gali būti naudojamos vietoj LSP ir galioja pirmą studijų mėn. Pažymą galite užsisakyti per Vilniaus Universiteto informacinę sistemą (VU IS) iš savo eStudentas paskyros (is.vu.lt).

Šias pažymas studentai gali atsiimti studijų skyriuje (Naugarduko g. 24, 106 k.) nuo rugsėjo 14 d. arba mokslo metų pradžios šventės metu rugsėjo 14 d., susitikime su studijų programos komitetu.

Jeigu studijuojate valstybės nefinansuojamoje vietoje, studijų įmoką turėtumėte sumokėti per pirmąjį studijų mėnesį.

Įmokos kvitas bus pateikiamas prisijungus prie VU IS eStudentas aplinkos nuo rugsėjo 14 d.

Atkreipk dėmesį, kad šią įmoką kiekvieną semestrą gali atidėti arba dalinti dalimis. Taip pat gali teikti prašymą dėl valstybės remiamų paskolų. Daugiau informacijos apie VU finansines lengvatas rasi čia.

Kviečiame visus pirmakursius dalyvauti Vilniaus universiteto organizuojamuose integracijos renginiuose #StudentAUK.

Su universiteto siūlomomis paslaugomis studentams galite susipažinti peržiūrėję vaizdo filmukus. Čia rasite svarbiausią informaciją apie VU Biblioteką, Kultūros centrą, Sporto ir sveikatos centrą, VU studentų atstovybę, VU studentų paslaugų ir karjeros skyrių, sužinosite kaip rasti psichologinę pagalbą, kur kreiptis jeigu turite negalią arba jeigu norite savanoriauti tiek universitete tiek ir už jo ribų.

Rugsėjo 12 d. nuo 11 val. visus kviečiame į diskusijų festivalį „SaVU protu“ ir integracijai skirtą mugę #Studentauk. Jos metu susipažinsite su universiteto bendruomene, studijomis, čia veikiančiomis organizacijomis, laisvalaikio ir sporto klubais. Taip pat išgirsite diskusijas įvairiomis aktualiomis temomis su Vilniaus universiteto akademinės bendruomenės atstovais, na o vakare linksmai leisime laiką su grupėmis „Mėlyna“, „Celsijus“ ir „Baltas Kiras“. Renginys vyks Vilniaus senamiestyje esančiuose VU centrinių rūmų kiemų ansamblyje (Universiteto g. 3)

Būtina išankstinė registracija.

Visus pirmakursius raginame dalyvauti visose programos dalyse, kadangi tai – išskirtinė proga per labai trumpą laiką susipažinti su visa didele Vilniaus universiteto šeima.

Norint susisiekti su dėstytoju ar kitu akademinės bendruomenės nariu patogu naudotis kontaktų paieška (vu.lt/ paspaudus dešinėje viršuje esančią lupos ikonėlę).

2020 09 02 Tinklapis Kontaktai696x187

Nepamirškite naudotis Jums suteikta VU el. pašto paskyra.

Jei turi konkrečių klausimų susijusių su savo studijų dalykais, nori pasikonsultuoti bendrais klausimais apie studijų procesą, jo individualizavimą rašyk el. paštu studijos@mif.vu.lt arba skambink tel. 85 219 3055.

Visą studijų laikotarpį MIF studentais rūpinasi Studijų skyriaus komanda.

Konsultacijos vyksta Naugarduko g. 24, 106 ir 108 kab.

Pasek VU Matematikos ir informatikos fakulteto paskyras socialiniuose tinkluose: mus rasi Facebook, LinkedIn bei dažnai apsilankyk VU MIF svetainėje.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos