Sidebar

Darius Grinvaldas – buvęs Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto (VU MIF) Finansų ir draudimo matematikos studentas. Su VU alumnu, dabar dirbančiu „Danske Bank“ A/S Rizikos valdymo padalinio Lietuvoje vadovu, kalbėjome apie darbą, studijas ir finansų sektorių.

2020 05 26 Darius Grinvaldas380x250Perspektyvios studijos su gabiausiais

„Studijuoti VU MIF finansų ir draudimo matematiką pradėjau 2004 m. Lietuvai tai buvo tikrai ypatingi metai, nes tapome ES nariais. Tuo laikotarpiu jau įsisiūbavo spartus ir labai daug žadantis Lietuvos finansų sektoriaus keitimasis bei augimas. Skandinavijos bankai bei kitos tarptautinės finansų kompanijos pradėjo vystyti bei stiprinti savo organizacijas Lietuvoje, atsirado ženkli labai įdomių ir patrauklių darbo vietų pasiūla“, - prisimena D. Grinvaldas.

Pasak alumno, perspektyvi, įkvepianti bei daug žadanti buvo ne tik pasirinkta mokslų sritis, bet ir supanti aplinka: „Sukurta nauja finansų ir draudimo matematikos specialybė buvo bemaž populiariausia (ar viena iš pačių populiariausių) tuometinių studijų programų, kurioje jau mokėsi patys stipriausi Lietuvos matematikos studentai, todėl tikrai norėjosi įsilieti į šių talentingų ir konkurencingų studentų draugiją, turinčią labai šviesių ir daug žadančių perspektyvų darbo rinkoje“, – sako VU MIF alumnas.

Prisimindamas studijas D. Grinvaldas sako, kad turėjo labai griežtus, bet preciziškai objektyvius dėstytojus. Studentų žinios buvo vertinamos su labai didele atsakomybe ir pagarba mokymosi procesui. Visi buvo vertinami absoliučiai objektyviai ir be jokių išankstinių nuostatų ar simpatijų.

„VU MIF suformavo tvirtą požiūrį į savarankišką mokymosi procesą. Išmokus mokytis savarankiškai įdomus ir sudėtingus dalykus, atsiranda neįkainojamas įgūdis profesinei karjerai, kur tobulėjimas ir pokyčiai yra labai natūrali kasdienybės dalis“, – sako jis.

Darbe reikalinga ir komunikacija

Būdamas A/S Rizikos valdymo padalinio Lietuvoje vadovu, D. Grinvaldas sako, kad kasdienis darbas suteikia daug įvairių galimybių, bet kelia ir iššūkių.

„Turiu galimybę būti lyderiu komandų vadovams bei rizikos valdymo specialistams, kuriantiems matematinius kredito rizikos valdymo modelius. Lyderystė – nenutrūkstamas bendradarbiavimo srautas didelėje komandoje, reikalaujantis labai stiprių komunikacijos bei komandinio darbo įgūdžių, darbinių situacijų raidos numatymo, darbuotojų interesų bei požiūrių derinimo. Tam reikia kiekvieną dieną pasitelkti emocinį intelektą, labai stipriai įsiklausyti ir įžvelgti darbuotojų idėjų potencialą, išlaisvinti jų kūrybiškumą, skatinti prisiimti atsakomybę už siūlomus uždavinių sprendimus.

Pasak VU alumno, po universitetinių studijų šių dalykų ir jų supratimo teko kantriai mokytis savarankiškai: „Tai kartais vyko ir per daugelį profesinių klaidų bei nesėkmių. Tikiu, jog tas mokymasis vyksta iki šiol, jis tikrai didelis, bet tuo pačiu labai įdomus iššūkis, savaime sudėtingumu nesulyginamas su jokiu techniniu kredito rizikos uždaviniu“, – savo patirtimi dalinasi D. Grinvaldas.

Ryšys su universitetu nenutrūko

Darius taip pat palaiko ryšį su universitetu, džiaugiasi kiekvienais metais turėdamas galimybę pasikviesti būrį praktikantų į „Danske Bank“ Grupės rizikos valdymo padalinį Lietuvoje. Praėjusią vasarą turėjo galimybę sudalyvauti ir pasiklausyti bakalauro darbų gynimo pristatymų, kurie paliko labai teigiamą įspūdį.

Taip pat jau keletą metų iš eilės „Danske Bank“ yra Lietuvos Jaunųjų matematikų susitikimo generaliniai rėmėjai: „Mūsų organizacijoje dirba labai didelė grupė VU MIF matematikos specialybių absolventų ir vis dar studijuojančių studentų nuo bakalaurų iki doktorantų, taip pat darbą banke su dėstymu derina ir du labai šaunūs dėstytojai“.

Būsimiems studentams D. Grinvaldas linki mėgautis studijomis ir bendradarbiauti, būti aktyviems ir atviriems naujovėms.

„Stenkitės studijų metu kuo daugiau užduočių atlikti kartu padėdami vieni kitiems, vieni kitus mokydami ir kuo glaudžiau bendradarbiaudami. Labai vertinu ir dažnai kartoju savo kolektyve dirbantiems studentams prof. habil. dr. V. Paulausko mums per paskaitą pasakytus žodžius, jog „praktinių žinių įgijimui ir patirčiai turėsite visą savo karjeros laiką, tačiau tai, ką taip stengiamės išmokti šiuo metu auditorijoje, galimybės išmokti taip lengvai nebeturėsite“, - sako VU alumnas D. Grinvaldas.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos