Sidebar

2019 10 18 Orientavimosi sportas380x250MIF dėstytojai, orientavimosi sporto entuziastai –  prof. habil. dr. Vigirdas Mackevičius, prof. dr. (HP) Julius Žilinskas ir prof. habil. dr. Remigijus Leipus orientavimosi sporto varžybose „Mano Antradieniai ir Ketvirtadieniai 2019“ bendroje įskaitoje tapo prizininkais. J. Žilinskas (3V35 grupė) ir V. Mackevičius (5V35 grupė) tapo grupių nugalėtojais, o R. Leipus (3V35 grupėje) užėmė 3-ąją vietą.

Varžybos vyko Vilniaus apylinkėse visą 2019 m. sezoną – prasidėjo balandžio 2 d. Pasakų parke,  o baigėsi spalio 3 d. Lazdynuose.

Dalyviai rungtyniavo 6 sudėtingumo grupėse. Pirma trasa – ilgiausia ir sudėtingiausia, šešta trasa –trumpiausia ir paprasčiausia.

Kaip pasakoja vienas iš prizininkų, R. Leipus, „OS – labai visapusiškas sportas. Reikia bėgti ilgus nuotolius (5-10 km), taip pat išlaikyti koncentraciją, sekant vietovę ir žemėlapį. Tai puikus poilsis, fizinis krūvis ir atsipalaidavimas nuo įtempto darbo. Visi trys esame orientavimosi sporto entuziastai. Taip susiklostė, kad pradedant Rektoriumi, dauguma VU orientacininkų yra matematikai, informatikai ir fizikai“.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos