Sidebar

2019 10 14 Kodavimas2Matematikos ir informatikos fakultete dėstoma programų sistemų studijų programa sulaukia didelio moksleivių dėmesio. Į šią studijų programą 2019 m. priimta net 116 pirmakursių. Baigę šią programą absolventai gali dirbti įmonėse, kuriančiose programinę įrangą, pvz., informacines sistemas taip pat ir valstybinėse, privačiose įmonėse bei organizacijose, teikiančiose elektronines paslaugas, pvz., bankuose, draudimo bendrovėse ir kt.

Remiantis Vyriausybės strateginės analizės centro tyrimo (STRATA) duomenimis, programų sistemas baigę absolventai uždirba daugiausiai – praėjus metams po studijų gali uždirbti daugiau nei po 1,6 tūkst. eurų.

Programų sistemų studijų programos išskirtinumas – kūrimo procesai. Kaip teigia doc. dr. Kristina Lapin, „Visose informatikos krypties studijų programose yra išmokstama programuoti. Programų sistemų studijų programos specifika tame, kad šios studijos apima visus kūrimo procesus: poreikių analizę, projektavimą, programavimą, testavimą bei šių procesų valdymą. Be to, ugdomos ir tokios kompetencijos kaip gebėjimas dirbti komandoje, sprendimų pristatymas ir argumentavimas, komunikavimas ir bendravimas su kitų specialybių atstovais. Šių gebėjimų ugdymas reikalauja nemažai pastangų, todėl antrame kurse dažnai užduotys atliekamos grupėse. Dirbant grupėje svarbu ne tik laiku ir kokybiškai atlikti užduotis, bet ir mokėti pagrįsti projektinius sprendimus bei pristatyti juos auditorijai. Įgytos žinios padeda programų sistemų absolventams įsilieti į įmonių veiklas ir greičiau kilti karjeros laiptais, ką ir patvirtina STRATA tyrimų duomenys“.

Dar viena studijų programa esanti tarp lyderių – informatika. Baigę šią studijų programą absolventai gali uždirbti daugiau nei 1,1 tūkst. eurų. Informatikos studijų programa yra universali ir apima abstrakčius algoritmų, formalių gramatikų ir panašius tyrimus, tiek konkretesnes sritis – programavimo kalbas, įvairaus lygmens programinę įrangą bei sistemas. Tai atveria plačias karjeros galimybes darbinantis aukštųjų technologijų sektoriuje.

Susipažinti su STRATA tyrimais galite čia.

Matematikos ir informatikos fakulteto studijų programos čia.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos